Search

Team

Maria Nastac - Președinte ECOM - Cercetător principal I

Ticuța Negreanu - Vicepreședinte ECOM - Conferențiar dr.

Bogdan Negreanu - Membru ECOM - Șef lucrări dr.

Karina Gheorghiu - Membru ECOM - Inginer

Alina Resteanu - Membru ECOM - Avocat

Raluca Vătafu - Membru ECOM - Economist


Mărioara Godeanu - Membru de onoare - Academician

Floarea Damaschin - Membru ECOM - Profesor dr.

Vasile Sîrbu - Membru ECOM - Profesor dr.

Aurelia Meghea - Membru ECOM - Profesor emerit dr.

Mariana Arcuș - Membru ECOM - Conferențiar dr.

Andreea Baltă - Membru ECOM - Economist

Mihaela Condur - Membru ECOM - Asistent cercetare

Daniela Ivan - Membru ECOM

Constantin Stavrositu - Membru ECOM - Contabil șef

Dana Stavrositu - Membru ECOM - Profesor liceu

 

 

Întâlnire cu ambasadorul Norvegiei


Dl. Ambasador va avea o intalnire cu reprezentantii Asociatiei Ecom la Universitatea Ovidius, institutie partenera in proiect. In cadrul acestei intrevederi, dl. Hovdkinn va fi informat cu privire la stadiul de realizare al acestui proiect, la etapele finalizate si rezultatele obtinute pana in prezent.

Proiectul mentionat este sustinut financiar printr-un grant oferit de Programul Norvegian de Cooperare cu Romania/ Norway Grants si vizeaza exploatarea a doua tipuri de deseuri, namolul si biomasa algala marina, nevalorificate pana in prezent. Acest proiect ar putea rezolva, printre altele, problema algelor marine care creeaza atat de multe inconveniente turismului estival de pe litoralul romanesc, si nu numai.
In urma cercetarilor de pana in prezent, a rezultat o cerere de brevet de inventie, produsul urmand a fi patentat atat in UE, cat si in Norvegia.

Va asteptam marti, 30 noiembrie 2010, la ora 12.00, la Universitatea Ovidius, Sala de Conferinte, sediul din Bulevardul Mamaia nr. 124.

Partners

Evenimente

Cercetători constănțeni premiați la salonul de la Nurenberg

medalEchipa de cercetători din ECOM Constanța medaliată la “Salonul Internaţional Idei - Invenţii – Noi Produse – iENA 2012” pentru brevetul de inventie cu titlu “BIOCOMPOZIT FERTILIZATOR ECOLOGIC SI PROCEDEU DE OBȚINERE A ACESTUIA“

Read more...

Întâlnire cu ambasadorul Norvegiei

Stimati colaboratori,

Marti, 30 noiembrie 2010, ora 12.00, dl. Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei in Romania va veni la Constanta. Dl Ambasador va participa la prezentarea unui proiect desfasurat sub coordonarea Asociatiei ECOM si finantat de statul norvegian, proiect care vizeaza valorificarea namolului rezidual rezultat la statiile de tratare a apelor si a biomasei marine de pe coasta Marii Negre pentru realizarea unui compozit biosolid inovativ ca fertilizator agricol, 100% ecologic.

Read more...

Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite

Ecom Constanta in parteneriat cu NIVA -Norvegia, Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea Politehnica Bucuresti, organizeaza conferinta de presa a proiectului cu titlul “Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite”, finantat prin Programul de Cooperare Romano-Norvegian.
Conferinta va avea loc in data de 26.04.2010, la ora 12.00, in Sala de conferinte a Millenium Business Centre, situat in Constanta, Bdul. Mamaia, nr. 135-137