Search

Team

Maria Nastac - Președinte ECOM - Cercetător principal I

Ticuța Negreanu - Vicepreședinte ECOM - Conferențiar dr.

Bogdan Negreanu - Membru ECOM - Șef lucrări dr.

Karina Gheorghiu - Membru ECOM - Inginer

Alina Resteanu - Membru ECOM - Avocat

Raluca Vătafu - Membru ECOM - Economist


Mărioara Godeanu - Membru de onoare - Academician

Floarea Damaschin - Membru ECOM - Profesor dr.

Vasile Sîrbu - Membru ECOM - Profesor dr.

Aurelia Meghea - Membru ECOM - Profesor emerit dr.

Mariana Arcuș - Membru ECOM - Conferențiar dr.

Andreea Baltă - Membru ECOM - Economist

Mihaela Condur - Membru ECOM - Asistent cercetare

Daniela Ivan - Membru ECOM

Constantin Stavrositu - Membru ECOM - Contabil șef

Dana Stavrositu - Membru ECOM - Profesor liceu

 

 

Cercetători constănțeni premiați la salonul de la Nurenberg

În perioada 1-4 noiembrie 2012 s-a desfășurat la Nurnberg, în Germania, Salonul Internaţional Idei - Invenţii – Noi Produse – iENA 2012.

O echipă de cercetători constănțeni printre care domnul Negreanu Pirjol Bogdan, doamna Negreanu Pirjol Ticuța, doamna Nastac Maria și domnișoara Gheorghiu Karina au obținut două medalii dintre 718 brevete prezentate. Echipa constănțeană a obținut o medalie de argint și o medalie Glory (la secțiunea GREEN), dovedind astfel că cercetarea românească înca respiră și este recunoscută, în primul rând pe plan mondial, având în vedere că membrii acestei echipei încearcă, fără succes în țară, să acceseze fonduri pentru aplicarea brevetului de invenție la nivel local prin construirea unei instalații pilot de procesare a materiilor prime și obținerea fertilizatorului.

Brevetul a rezultat în urma unui proiect de cercetare finanțat prin Programul NORWEGIAN COOPERATION - INNOVATION NORWAY, prezenta invenție referindu-se la un biocompozit fertilizator ecologic pe bază de deșeuri naturale din biomasa marină și nămol rezidual fiind destinat ameliorării, refacerii calității și fertilizării solurilor în agricultură, horticultură, silvicultură și pentru prevenirea eroziunii solurilor. Invenția folosește ca materii prime două deșeuri nevalorificate până în prezent, ce poluează Litoralul Românesc prin prezență și prin miros.

Partners

Evenimente

Cercetători constănțeni premiați la salonul de la Nurenberg

medalEchipa de cercetători din ECOM Constanța medaliată la “Salonul Internaţional Idei - Invenţii – Noi Produse – iENA 2012” pentru brevetul de inventie cu titlu “BIOCOMPOZIT FERTILIZATOR ECOLOGIC SI PROCEDEU DE OBȚINERE A ACESTUIA“

Read more...

Întâlnire cu ambasadorul Norvegiei

Stimati colaboratori,

Marti, 30 noiembrie 2010, ora 12.00, dl. Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei in Romania va veni la Constanta. Dl Ambasador va participa la prezentarea unui proiect desfasurat sub coordonarea Asociatiei ECOM si finantat de statul norvegian, proiect care vizeaza valorificarea namolului rezidual rezultat la statiile de tratare a apelor si a biomasei marine de pe coasta Marii Negre pentru realizarea unui compozit biosolid inovativ ca fertilizator agricol, 100% ecologic.

Read more...

Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite

Ecom Constanta in parteneriat cu NIVA -Norvegia, Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea Politehnica Bucuresti, organizeaza conferinta de presa a proiectului cu titlul “Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite”, finantat prin Programul de Cooperare Romano-Norvegian.
Conferinta va avea loc in data de 26.04.2010, la ora 12.00, in Sala de conferinte a Millenium Business Centre, situat in Constanta, Bdul. Mamaia, nr. 135-137