Căutare

Team

Maria Nastac - Președinte ECOM - Cercetător principal I

Ticuța Negreanu - Vicepreședinte ECOM - Conferențiar dr.

Bogdan Negreanu - Membru ECOM - Șef lucrări dr.

Karina Gheorghiu - Membru ECOM - Inginer

Alina Resteanu - Membru ECOM - Avocat

Raluca Vătafu - Membru ECOM - Economist


Mărioara Godeanu - Membru de onoare - Academician

Floarea Damaschin - Membru ECOM - Profesor dr.

Vasile Sîrbu - Membru ECOM - Profesor dr.

Aurelia Meghea - Membru ECOM - Profesor emerit dr.

Mariana Arcuș - Membru ECOM - Conferențiar dr.

Andreea Baltă - Membru ECOM - Economist

Mihaela Condur - Membru ECOM - Asistent cercetare

Daniela Ivan - Membru ECOM

Constantin Stavrositu - Membru ECOM - Contabil șef

Dana Stavrositu - Membru ECOM - Profesor liceu

 

 

Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative biosolid composite

projectimg1Constanta - 24 Iulie 2009 , ECOM – Asociatia de Protejare a Omului si a Mediului pentru Dezvoltarea Durabila in Lume – “Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative biosolid composite”.

  • Asa cum bine stim s-a dat demult startul la competitiile pentru fonduri europene, fonduri care se pare cu greu sunt obtinute de catre autoritatile romanesti sau de catre marile centre de cercetare; totusi, se dovedeste ca exista potential uman si oameni entuziasti care, prin munca asidua si continua au reusit sa obtina finantarea pe un program de cooperare europeana.In acest sens, ECOM , asociatie nonguvernamentala, alaturi de parteneri de valoare din domeniile de cercetare reuseste sa transforme o ipoteza stiintifica ce pleaca de la o necesitate stringenta a zonei costiere intr-un proiect ce valoreaza 440.000. Salutam pe aceasta cale initiativa si munca depusa in speranta ca munca lor va fi un exemplu pentru alte organizatii si institutii dar mai ales pentru autoritatile locale care ar putea cu fonduri nerambursabile sa actioneze mai mult in interesul cetatenilor.
  • Proiectul survine in contextul efectului de sera tot mai pronuntat si a poluarii accentuate care transforma conceptul de dezvoltare durabila dintr-un termen teoretic intr-unul palpabil, existand un interes din ce in ce mai marit in a gasi solutii practice pentru a ajunge la acest obiectiv. In acest sens numeroasele fonduri oferite prin programele de finantare ale organizatiilor si institutiilor europene au devenit atractive pentru organizatiile non guvernamentale specializate pe astfel de probleme.
  • ECOM – Asociatia de Protejare a Omului si a Mediului pentru Dezvoltarea Durabila in Lume” - singura organizatie non guvernamentala specializata in proiecte de cercetare stiintifica pe programe de mediu si dezvoltare durabila din Constanta – prin finantare de la Innovation Norway prin « Programul Norvegian de Cooperare pentru Creştere Economică şi Dezvoltare Durabilă in Bulgaria şi România” va demara proiectul cu titlul “Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative biosolid composite” 
  • Proiectul isi propune ca pe durata a doi ani sa efectueze o cercetare fundamentala cu propuneri aplicative asupra unor ipoteze stiintifice privind biomasa marina si namolurile reziduale. 
  • La sfarsitul proiectului va rezulta o propunere de proiect pe Programul FP 7 al Uniunii Europene , programul de cercetare stiintifica de excelenta la cel mai inalt nivel european, pe segmentul de cercetare in Protectia Mediului.
  • Coordonarea proiectului va fi asigurata de Organizatia Non Guvernamentala ECOM iar partenerii sunt reprezentati de:

NIVA – fundatie privata de cercetare cu sediul in Norvegia. NIVA este cel mai mare centru de cercetare interdisciplinara pe probleme legate de domeniul apelor, avand printre activitati monitorizarea resurselor , executarea de studii de fezabilitate, managementul resurselor de ape si oferirea de informatii privind problemele de ape catre autoritati, atat la nivel national cat si la nivel international.

Univesitatea Ovidius din Constanta – universitate de stat cu 16 facultati, avand peste 17.000 de studenti , cel mai mare centru universitar din Judetul Constanta.

Centrul National de Consultanta pentru Protectia Mediului, organizatie non profit infiintata in cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, sub programul Tempus al Uniunii Europene.

De asemenea, proiectul se va derula in cele mai bune conditii de colaborare internationala si prin ajutorul oferit de Ambasada Norvegiei.

  • In urma unei astfel de colaborari, daca rezultatele cercetarilor din cadrul proiectului sunt cele scontate, se pot obtine beneficii majore atat pentru locuitorii din zona litoralului cat si pentru cei care vor sa se bucure de o vacanta insorita pe un litoral curat.
  • Toate rezultatele si beneficiile scontate au in vedere dezvoltarea durabila in lume, prin protejarea mediului inconjurator si folosirea resurselor naturale in mod eficient.
  • Avand in vedere toate aceste aspecte, in primul rand trebuie salutata hotararea asociatiei nonguvernamentale ECOM si a grupurilor universitare de a gasi solutii viabile de protejare a mediului si bineinteles programul de cooperare Romano-Norvegian care a facut ca acest proiect sa se poata desfasura in conditii optime in vederea obtinerii celor mai bune rezultate.

Parteneri

Evenimente

Cercetători constănțeni premiați la salonul de la Nurenberg

medalEchipa de cercetători din ECOM Constanța medaliată la “Salonul Internaţional Idei - Invenţii – Noi Produse – iENA 2012” pentru brevetul de inventie cu titlu “BIOCOMPOZIT FERTILIZATOR ECOLOGIC SI PROCEDEU DE OBȚINERE A ACESTUIA“

Citește mai departe...

Întâlnire cu ambasadorul Norvegiei

Stimati colaboratori,

Marti, 30 noiembrie 2010, ora 12.00, dl. Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei in Romania va veni la Constanta. Dl Ambasador va participa la prezentarea unui proiect desfasurat sub coordonarea Asociatiei ECOM si finantat de statul norvegian, proiect care vizeaza valorificarea namolului rezidual rezultat la statiile de tratare a apelor si a biomasei marine de pe coasta Marii Negre pentru realizarea unui compozit biosolid inovativ ca fertilizator agricol, 100% ecologic.

Citește mai departe...

Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite

Ecom Constanta in parteneriat cu NIVA -Norvegia, Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea Politehnica Bucuresti, organizeaza conferinta de presa a proiectului cu titlul “Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite”, finantat prin Programul de Cooperare Romano-Norvegian.
Conferinta va avea loc in data de 26.04.2010, la ora 12.00, in Sala de conferinte a Millenium Business Centre, situat in Constanta, Bdul. Mamaia, nr. 135-137