Search

Team

Maria Nastac - Președinte ECOM - Cercetător principal I

Ticuța Negreanu - Vicepreședinte ECOM - Conferențiar dr.

Bogdan Negreanu - Membru ECOM - Șef lucrări dr.

Karina Gheorghiu - Membru ECOM - Inginer

Alina Resteanu - Membru ECOM - Avocat

Raluca Vătafu - Membru ECOM - Economist


Mărioara Godeanu - Membru de onoare - Academician

Floarea Damaschin - Membru ECOM - Profesor dr.

Vasile Sîrbu - Membru ECOM - Profesor dr.

Aurelia Meghea - Membru ECOM - Profesor emerit dr.

Mariana Arcuș - Membru ECOM - Conferențiar dr.

Andreea Baltă - Membru ECOM - Economist

Mihaela Condur - Membru ECOM - Asistent cercetare

Daniela Ivan - Membru ECOM

Constantin Stavrositu - Membru ECOM - Contabil șef

Dana Stavrositu - Membru ECOM - Profesor liceu

 

 

Lansare proiect Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite


Asa cum bine stim s-a dat demult startul la competitiile pentru fonduri europene, fonduri care, se pare, cu greu sunt obtinute de catre autoritatile romanesti sau de catre marile centre de cercetare; totusi, se dovedeste ca exista potential uman si oameni entuziasti care, prin munca asidua si continua au reusit sa obtina finantarea pe un program de cooperare europeana.In acest sens, ECOM , asociatie nonguvernamentala, alaturi de parteneri de valoare din domeniile de cercetare reuseste sa transforme o ipoteza stiintifica ce pleaca de la o necesitate stringenta a zonei costiere intr-un proiect ce valoreaza 440.000 Euro. Salutam pe aceasta cale initiativa si munca depusa in speranta ca munca lor va fi un exemplu pentru alte organizatii si institutii dar mai ales pentru autoritatile locale care ar putea cu fonduri nerambursabile sa actioneze mai mult in interesul cetatenilor.

  • Proiectul survine in contextul efectului de sera tot mai pronuntat si al poluarii accentuate care transforma conceptul de dezvoltare durabila dintr-un termen teoretic intr-unul palpabil, existand un interes din ce in ce mai mare in a gasi solutii practice pentru a ajunge la acest obiectiv. In acest sens numeroasele fonduri oferite prin programele de finantare ale organizatiilor si institutiilor europene au devenit atractive pentru organizatiile non guvernamentale specializate pe astfel de probleme.
  • ECOM – Asociatia de Protejare a Omului si a Mediului pentru Dezvoltarea Durabila in Lume” - singura organizatie non guvernamentala specializata in proiecte de cercetare stiintifica pe programe de mediu si dezvoltare durabila din Constanta – prin finantare de la Innovation Norway prin « Programul Norvegian de Cooperare pentru Creştere Economică şi Dezvoltare Durabilă in Bulgaria şi România” a demarat proiectul cu titlul “Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative biosolid composite” 
  • Programul Norvegian de Cooperare cu Romania are ca scop stimularea cresterii economice si a dezvoltarii sustenabile, precum si consolidarea relatiilor bilaterale. Pentru perioada ianuarie 2007-aprilie 2009, Guvernul Norvegiei a alocat fonduri nerambursabile in valoare de 48 de milioane de euro in vederea cofinantarii unor proiecte care sa contribuie la inovare, dezvoltarea mediului de afaceri si schimburi tehnologice intre Romania si Norvegia. 
  • Proiectul isi propune ca pe durata a doi ani sa efectueze o cercetare fundamentala cu propuneri aplicative asupra unor ipoteze stiintifice privind biomasa marina si namolurile reziduale. 
  • La sfarsitul proiectului va rezulta o propunere de proiect pe Programul FP 7 al Uniunii Europene , programul de cercetare stiintifica de excelenta la cel mai inalt nivel european, pe segmentul de cercetare in Protectia Mediului.
  • Coordonarea proiectului va fi asigurata de Organizatia Non Guvernamentala ECOM iar partenerii sunt reprezentati de :Ca urmare a studiului si a cercetarii stiintifice derulate in cadrul proiectului se prognozeaza beneficii majore in scopul protejarii mediului inconjurator prin folosirea si reutilizarea resurselor naturale.
    • NIVA - NORWEGIAN INSTITUTE FOR WATER RESEARCH – Institut de cercetare cu sediul in Oslo, Norvegia. NIVA este cel mai mare centru de cercetare interdisciplinara pe probleme legate de domeniul apelor, avand printre activitati monitorizarea resurselor , executarea de studii de fezabilitate, managementul resurselor de ape si oferirea de informatii privind problemele de ape catre autoritati, atat la nivel national cat si la nivel international.
    • Univesitatea Ovidius din Constanta – universitate de stat cu 16 facultati, avand peste 17.000 de studenti , cel mai mare centru universitar din Judetul Constanta.
    • Universitatea Politehnica din Bucuresti - Centrul National de Consultanta pentru Protectia Mediului, centrul cu cele mai inalte competente de cercetare si analize stiintifice in domeniul protectiei mediului.
    • De asemenea, proiectul se va derula in cele mai bune conditii de colaborare internationala si prin ajutorul oferit de Ambasada Norvegiei.

La conferinta de lansare a proiectului, care a avut loc pe 24 Iulie 2009 la Millennium Center Business Constanta au participat reprezentanti ai Autoritatilor Locale: Agentia pentru Protectia Mediului Constanta, Directia Apelor Dobrogea Litoral, Institutul de Pedologie şi Agrochimie Constanta, reprezentanti ai altor ong-urilor constantene- Eco Watch, Mare Nostrum si reprezentanti ai unor societati comerciale din domeniul de ecologizare din Constanta- S.C Best Nicmarine S.R.L, S.C. Eco Fire System S.R.L.

Partners

Evenimente

Cercetători constănțeni premiați la salonul de la Nurenberg

medalEchipa de cercetători din ECOM Constanța medaliată la “Salonul Internaţional Idei - Invenţii – Noi Produse – iENA 2012” pentru brevetul de inventie cu titlu “BIOCOMPOZIT FERTILIZATOR ECOLOGIC SI PROCEDEU DE OBȚINERE A ACESTUIA“

Read more...

Întâlnire cu ambasadorul Norvegiei

Stimati colaboratori,

Marti, 30 noiembrie 2010, ora 12.00, dl. Øystein Hovdkinn, ambasadorul Norvegiei in Romania va veni la Constanta. Dl Ambasador va participa la prezentarea unui proiect desfasurat sub coordonarea Asociatiei ECOM si finantat de statul norvegian, proiect care vizeaza valorificarea namolului rezidual rezultat la statiile de tratare a apelor si a biomasei marine de pe coasta Marii Negre pentru realizarea unui compozit biosolid inovativ ca fertilizator agricol, 100% ecologic.

Read more...

Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite

Ecom Constanta in parteneriat cu NIVA -Norvegia, Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea Politehnica Bucuresti, organizeaza conferinta de presa a proiectului cu titlul “Wastewater treatment sludge and marine biomass from Romanian Black Sea Coast as innovative bio solid composite”, finantat prin Programul de Cooperare Romano-Norvegian.
Conferinta va avea loc in data de 26.04.2010, la ora 12.00, in Sala de conferinte a Millenium Business Centre, situat in Constanta, Bdul. Mamaia, nr. 135-137